Højeste sundhedsstatus siden 1993

Avlsdyr med god sundhed er afgørende for optimal produktion og avl. Derfor er sundhedsstatus af højeste vigtighed hos Avlscenter Rønshauge.

Vi har siden 1993 haft den højeste sundhedsstatus – Rød SPF – og vi kan dermed præsentere en af de bedste og stærkeste track records i Danmark. I Danmark har vi et GIS-kort, der kan dokumentere vores velvalgte placering af produktionsenheder, der sikrer høj smittebeskyttelse.

Vores omfattende smittebeskyttelse

Vi bruger mange ressourcer på at opretholde vores højeste sundhedsstatus. Vi tager derfor vores faglige ansvar meget alvorligt både for os selv og vore kunders sikkerhed. Ud over at være del af sundhedsprogrammet SPF SUS Røde kontrol, har det medført at hele Avlscenter Rønshauge efterlever nogle af de mest omfattende smittebeskyttelsespolitikker på området, så vi kan sikre vores kunder dyr med højeste sundhedsstatus.

Alle vores medarbejdere og samtlige samarbejdspartnere bliver løbende opdateret om reglerne og eventuelle tilføjelser. Vi tager meget gerne imod kundebesøg i forbindelse med præsentation af vores avlsdyr ud fra nedenstående betingelser.

Gæstebesøgsregler

Vi kræver 48 timers karantæne i Danmark efter kontakt med andre svin eller ved besøg fra udlandet. Alle besøgende skal underskrive gæstelisten og flybilletter/hotelkvitteringer skal forevises på forlangende af personalet på Avlscenter Rønshauge A/S. Al adgang af både personale og gæster sker via brusebad i vores omklædningsfaciliteter samt udleveret arbejdstøj

Transporter

Eksterne transporter med direkte læsning finder kun sted efter forudgående aftale og med mindst 48 timers karantæne fra sidste vask og desinfektion. Forinden læsning kontrolleres transportørens vaskecertifikat og lastbilen personligt af os for godkendelse. Enhver tvivl om korrekt rengøring af lastbiler medfører øjeblikkelig afvisning og ingen adgang gennem sikkerhedsbommen. Ydermere vil disse forhold blive indrapporteret.

Følgende områder i intern smittebeskyttelse:
 • Sikkerhedsbom med videoovervågning før adgang til Rønshauge
 • Restriktive karantæneregler for samarbejdspartnere og deres udstyr
 • Restriktive indleveringsregler for materiale og hjælpestoffer
 • Restriktive forholdsregler ved byggeentrepriser for samtlige leverandører
 • Introduktionsansvar og information til alle medarbejdere og test heraf
 • Udvidet gnaverbekæmpelsesordning
 • Restriktiv vaskepolitik af interne vogne og lastbiler
 • Vaske -og desinfektionsprocedure af alle ramper
 • Håndtering af udlevering af avlsdyr og alle andre hjælpestoffer
 • Gylle -og fodertransporter til og fra anlægget
 • Restriktive foranstaltninger ved afhentninger af døde dyr (DAKA)

Med andre ord så yder vi en professionel, grundig og yderst effektiv indsats på sundhedsområdet, så vi sikrer vores kunder avlsdyr med ekstrem høj og konstant sundhed.