Vores avlsdyr

På Avlscenter Rønshauge driver vi avl i tre racer: Dansk Landrace, Dansk Yorkshire og Dansk Duroc.

kontakt os for mere information
Dansk Landrace

Dansk Landrace indgår i Danish Genetics’ avlsprogram og er en af hundyrracerne, som bliver brugt i det danske avlskrydsningsprogram. Landracen er et stærkt dyr med høj frugtbarhed og gode moderegenskaber. Landracen bruges derfor som et moderdyr til den kendte krydsnings-so (LY/YL-so), der er kendt verden over for sine økonomiske produktionsegenskaber ved produktion af slagtesvin. 

Dansk Yorkshire

Dansk Yorkshire indgår i Danish Genetics’ avlsprogram og bruges som den anden hundyrrace i det danske avlskrydsningsprogram. Yorkshiren er kendetegnet ved stærke moderegenskaber og gode produktionsegenskaber i forhold til frugtbarhed, tilvækst, foderforbrug, kødprocent og kødkvalitet. Yorkshiren anvendes derfor som et moderdyr til den kendte krydsnings-so (LY/YL-so), der er kendt verden over for sine økonomiske produktionsegenskaber ved produktion af slagtesvin.

Dansk Duroc

På faderrace-siden indgår Dansk Duroc i Danish Genetics’ avlsprogram. Durocen er kendt for sin høje tilvækst, lave foderforbrug, høje kødprocent og gode kødkvalitet. Derfor er Durocen det oplagte valgt som faderrace til produktion af slagtesvin med LY/YL-søerne, da man ved denne racekrydsning opnår ideelle produktionsresultater.

Krydsningsdyr (LY/YL) – også kaldet F1 avlsdyr

Krydsnings-soen (LY/YL) også kaldet Hybridsoen er en krydsning mellem Dansk Yorkshire og Dansk Landrace. Denne krydsning giver den mest ideelle produktions-so til slagtesvinsproduktion på markedet, hvad angår økonomiske produktionsresultater og effektivitet. Alt dette skabt af krydsningssoens (LY/YL) lave foderforbrug, høje tilvækst, høje fertilitet, gode moderegenskaber, gode holdbarhed og høje slagtekvalitet. 

Illustration af Danish Genetics avlsdyrskrydsningsprogram